Werkwijze

1: De Kennismaking

2: De Ontmoeting


Tijdens het telefonisch kennismakingsgesprek kun je vertellen wat er speelt. Samen kijken we dan of het klikt en of mijn werkwijze bij jullie past. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. 


Als het klikt en jullie willen dat Het Kindercoachhuis jullie kind gaat begeleiden, maken we een afspraak voor een ontmoetingsgesprek.

Dit gesprek vindt bij jullie thuis plaats. Voorafgaande het gesprek krijgen jullie een formulier toegestuurd. Deze dienen jullie minimaal 48 uur voor het gesprek terug te sturen. Ik zou het leuk vinden om ergens tijdens het gesprek ook jullie kind te mogen ontmoeten. Hij/zij zit echter niet bij het gehele gesprek.

3. De Coaching

Tijdens de eerste sessie leren we elkaar kennen, werken we aan de vertrouwensband en gaan we samen op zoek naar de hulpvraag en de wens van het kind. 

Ik vind het belangrijk dat het kind zich veilig voelt tijdens de sessies. Maar ook dat jullie kind plezier heeft en zich kan ontspannen. Ik maak gebruik van verschillende methoden en technieken die passen bij het kind waarbij we op zoek gaan naar de kwaliteiten die het kind al in zich heeft. Maar ook ontwikkelt het kind nieuwe kwaliteiten. Deze kwaliteiten leert jullie kind in te zetten in lastige situaties. 

In een aantal sessies, gemiddeld 6 tot 8, werken we naar het doel. 

Een coachingssessie duurt ongeveer een uur.

Eventueel geef ik oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

4. De Evaluatie

Na vijf sessies met het kind heb ik met jullie een tussentijds gesprek. 

Tijdens dit gesprek kijken we of de hulpvraag nog passend is en wat jullie als ouders aan jullie kind merken. We kijken of het nodig is om de coaching te vervolgen of dat we de laatste sessie inplannen. 

Deze laatste sessie is een feestelijke afsluiting waarin het kind mag aangeven wat hij of zij leuk vindt om te  doen.

Kindercoaching is kortdurende oplossingsgerichte coaching waardoor er gemiddeld 6 tot 8 sessies nodig zijn. 

Kindercoaching is voor kinderen vanaf 6 jaar. Is het kind jonger dan 6 dan kan ik helpen door middel van gesprekken met de ouders.

Het ontmoetingsgesprek vindt bij jullie thuis plaats. De overige sessies vinden plaats in de praktijkruimte. 

Soms kan het wenselijk zijn dat ik bij jullie thuis kom om daar de coaching te geven. Ook is het mogelijk om, in overleg met de school van jullie kind, de coaching in een rustige ruimte op school te laten plaatsvinden. Op dit moment geeft ik de coaching nog bij mij thuis in de woonkamer en keuken. Vanaf de zomer in 2020 heb ik een praktijkruimte aan huis in Aartswoud voor kindercoaching. Ook kunnen we heerlijk in de tuin aan de slag. 

 

 

Neem gerust contact met mij op of stuur een email naar info@hetkindercoachhuis.nl