Kindercoaching

Als ouder wil je natuurlijk het liefst dat jullie kind gelukkig opgroeit in een wereld zonder zorgen.

Nu zie je echter dat je kind zich niet goed voelt en worstelt met iets. Jullie kind zit al een tijdje niet lekker in z’n vel.

Meestal lost het vanzelf op, maar soms duurt het langer. Dan is het fijn dat je als ouder hulp zoeken bij een kindercoach om uw kind weer lekkerder in z’n vel en zichzelf te laten voelen.

Als kindercoach kan ik jullie kind helpen in een ontspannen sfeer waar niets moet en veel mag. Samen met jullie kind zoek ik naar een oplossing die bij hem of haar past en die vanuit het kind zelf komt.

Ik bied een fijne, veilige en landelijke omgeving waar het kind zich op zijn gemak voelt.  Tijdens de sessies maak ik gebruik van o.a. spelletjes, tekenen en andere creatieve werkvormen. Of we gaan lekker naar buiten, op bezoek bij de dieren of lekker bewegen in de tuin. Coaching met hulp van coachpony’s  Lotte en Floor is ook mogelijk. Op deze manier ontdekt jullie kind zijn of haar kwaliteiten. Samen vinden we een oplossing voor wat er speelt of hoe het positief kan worden veranderd.

Tijdens de sessies wordt jullie kind zich bewust van zijn of haar gedachten, gevoelens en handelingen. Vanuit deze bewustwording kan jullie zoon of dochter zelf kiezen of het iets wil veranderen en hoe.

Wat zijn resultaten van kindercoaching?

Jullie kind:

  • Ervaart meer zelfvertrouwen,
  • Voelt wat hij of zij nodig heeft,
  • Zit lekker in zijn of haar vel,
  • Weet waar hij of zij goed in is,
  • Voelt zich lekker in z’n vel,
  • Denk positief over zichzelf,
  • Heeft zin om naar school te gaan,
  • Is zich meer bewust van alle gevoelens,
  • Kan en durft hier woorden aan te geven,
  • Kan omgaan met (lastige) gevoelens.
Kindercoaching met en zonder de hulp van paarden

Wil je meer weten over kindercoaching met paarden?

Het aaien, het knuffelen en borstelen van de paarden bevordert de aanmaak van oxytocine (wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd). Wanneer het oxytocinegehalte stijgt, kan dit het gevoel van vertrouwen en verbondenheid vergroten. Daarbij wordt de hartslag én de stresshormonen verlaagd. Het zijn bij de paarden geeft je dus een fijn en ontspannen gevoel. Wanneer je je fijn en ontspannen voelt, kun je je beter ontwikkelen.

Kinderen vinden het soms moeilijk om te vertellen welke gevoelens zij ervaren. Vooral al het gaat over het gedrag dat ze willen leren maar nog niet weten hoe ze dat kunnen doen. We gebruiken het paard dan als metafoor. Hoe zou het paard dit probleem oplossen? Hoe maakt dit paard vriendjes? Hoe denkt het paard hierover? Hoe vraagt dit paard om hulp als hij het even niet weet?

Paarden zullen je nooit vertellen dat je het niet goed doet. Sterker nog: ze geven je elke keer opnieuw een kans. Het is oké hoe jij bent. Hier groeit je zelfvertrouwen van.

Laten zien hoe je je echt voelt, is best moeilijk. De paarden hebben geen oordeel over jou waardoor kinderen tegenover de paarden makkelijker hun gevoelens durven te tonen.

Kinderen leren door te spelen en te bewegen. In de kindercoaching met paarden wordt gebruik gemaakt van allerlei materialen die jullie kind uitdagen te oefenen met het nieuwe gedrag. Alles wat je leert met de paarden, kun je in je ‘gewone’ leven toepassen.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over paardencoaching.

Kindercoaching met en zonder de hulp van paarden

Wil je weten of kindercoaching mogelijk is voor jullie en jullie zoon of dochter?

Maak dan afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. 

Hier kun je meer lezen over de werkwijze bij Het Kindercoachhuis.

Wil je een kennismakingsgesprek afspreken? Klik dan hieronder op de knop.