Leerondersteuning

leerondersteuning voor kinderen van de basisschool

Het leren gaat niet vanzelf. Je kind doet z’n best maar leuk is het allang niet meer. Z’n zelfvertrouwen wordt minder en je ziet zelfs tekenen van faalangst. Op school heeft jullie kind moeite om mee te komen met de rest van de groep. Of voelt jullie kind zich overweldigt door de hoeveelheid informatie die in een korte tijd wordt gegeven?

Met mijn ervaring als kindercoach en als juf basisonderwijs begrijp ik als geen ander hoe lastig het kan zijn voor kinderen om zich te ontwikkelen in een grote groep met verschillende niveaus. Bij Het Kindercoachhuis begeleid ik jullie kind bij het vergroten van zijn of haar zelfvertrouwen en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Mijn mening is dat wanneer een kind zich veilig voelt, het pas tot leren kan komen.

Als jullie kind vertrouwt in zijn eigen kunnen, zal het veel gemakkelijker zijn voor hem of haar om nieuwe informatie op te nemen en toe te passen. Daarom is de leerondersteuning bij Het Kindercoachhuis deels ook het ontdekken van de sterke kanten van jullie kind en het opbouwen van succeservaringen.

Als jullie kind faalangst ervaart, is leren vaak een stressvolle ervaring. In de coaching leert Jullie kind om te gaan met deze gevoelens en ontdekt waar ze vandaan komen. Met behulp van oefeningen en praktische tips zal jullie kind leren om zich te ontspannen en zich te concentreren op het leren zelf.

Werkwijze

Elke week krijgt jullie kind 45 minuten leerondersteuning en coaching. Daarna is er nog 15 minuten samen met (een van) de ouders. We bespreken dan wat we gedaan hebben en eventueel worden er oefeningen mee naar huis gegeven.

Jullie kind komt samen met (een van de) ouders naar de praktijk voor een intakegesprek. In dit gesprek kijken we wat de  wens van het kind is en vertellen jullie mij alle sterke kanten van jullie kind. Verder is het heel fijn als de betreffende werkboeken en toets resultaten worden meegenomen.

Daarna stel ik een persoonlijk plan op dat past bij de specifieke behoeften van jullie kind.

Nu kunnen we aan de slag!

De investering voor de leerbegeleiding is €40 per sessie.

 –  Het is mogelijk dat ik contact opneem met de leerkracht om zo goed mogelijk aan te sluiten.

 – De leerondersteuning kan, in overleg met school, ook op school plaatsvinden.

Willen jullie meer informatie of een afspraak plannen om kennis te maken? Vul dan onderstaand formulier in:

Ervaringen van ouders:

M’n zoon zag op tegen school. Hij wilde niet meer gaan. Elke ochtend was er strijd. Na een gesprekje met hem op de rand van z’n bed kwam het hoge woord eruit: “Ik vind de staartdelingen zo moeilijk en de tafels krijg ik maar niet in m’n hoofd”. Ik mocht het niet tegen de juf zeggen, bang dat zij of de andere kinderen hem dom zouden vinden. Ik wilde hem dolgraag helpen, zat bij wijze van spreken al klaar met potlood en papier om hem die staartdelingen uit te leggen, maar hij wilde niet. ‘Jij kan dat helemaal niet uitleggen’ en ‘Jij doet dat anders dan de juf’. Dat laatste klopt inderdaad; ik leerde het vroeger anders dan hoe ze het nu op school leren. Bij Rianne leerde hij hoe hij met de deelsommen aan de slag kon gaan én werden de tafels leren leuk. Daarbij leerde hij het te zeggen wanneer hij iets moeilijk vindt. Het is oké om dingen moeilijk te vinden. Hij gaat nu gelukkig weer met plezier naar school.
Jasmijn
Moeder