Brustastische Middag

Als ouder herken je vast  de behoefte aan contacten met andere ouders en opvoeders van kinderen met een beperking. Het is fijn om aan een half woord genoeg te hebben en je te omringen met mensen die zonder uitleg weten hoe het is.

Dat geldt ook voor kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen en jongeren behoefte hebben aan lotgenoten contact, ontspanning en een vertrouwenspersoon.

De Brustastische Middagen vinden één keer per maand plaats op zaterdagmiddag van 12.30 uur tot 14.00 uur. Voor nu zijn ze voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In de toekomst wil ik graag ook een groep starten voor jongeren. Wanneer jullie brus hier behoefte aan heeft, hoor ik dat graag!

De Brustastische middag is een ontmoetingsplek voor brussen. Het wordt een klein feestje waar je veel mag en niets hoeft. Maar bovenal is deze middag helemaal voor de brus. Gewoon lekker jezelf kunnen zijn met andere brussen.  Natuurlijk staat er wat lekkers te eten en drinken klaar.

Elke middag heeft een bepaald thema. Het thema staat bij de data hieronder. De middag start met een voorstelrondje. Dit is fijn voor de kinderen die voor het eerst komen. Wanneer er geen nieuwe kinderen bij zijn, zullen we starten met een rondje vertellen wat ieder bezig houdt en graag wilt delen. 

Daarna gaan we aan de slag met het thema. Afhankelijk van het thema en de behoeften gaan we creatief aan de slag, doen we spelletjes en ontdekken we over onszelf.

Tijdens elke Brustastische Middag ontdekken de kinderen namelijk waar ze zelf goed in zijn, waar hun talenten liggen en ervaren ze dat de andere kinderen een vergelijkbare thuissituatie hebben.

Als ik genoeg heb van mijn broer dan werkt het voor mij het best als ik hem negeer. Ik ga dan ergens anders zitten, dan ga ik bijvoorbeeld naar mijn kamer.
Abel
Brus

Wat: Brustastische middag

Voor: Brussen van 8 tot en met 12 jaar

Datum en thema’s: 

25 juni: Zomer (vakantie): Spelletje binnen en buiten.

Waar: Zuiderzeestraat 42 Aartswoud

Kosten: €15,- per kind 

Er kunnen maximaal 6 kinderen meedoen aan deze middag. Bij meer aanmeldingen zal er een nieuwe datum geprikt worden. 

Wat ik jammer vind is dat we geen familie foto hebben. Alleen een van toen ik nog een baby was M'n broers willen nooit op de foto.
Nils
Brus