Werkwijze

Ik werk met kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Kindercoaching is kortdurende oplossingsgerichte coaching waardoor er gemiddeld 6 sessies nodig zijn.

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens het telefonisch kennismakingsgesprek kun je vertellen wat er speelt. Samen kijken we dan of het klikt en of mijn werkwijze bij jullie past. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. 

2. Ontmoetingsgesprek

Als het klikt en jullie willen dat Het Kindercoachhuis jullie kind gaat begeleiden, maken we een afspraak voor een ontmoetingsgesprek.
Dit gesprek vindt bij jullie thuis plaats. Voorafgaande het gesprek krijgen jullie een formulier toegestuurd. Deze dienen jullie minimaal 48 uur voor het gesprek terug te sturen.

Ik zou het leuk vinden om ergens tijdens het gesprek ook jullie kind te mogen ontmoeten. Hij/zij zit echter niet bij het gehele gesprek.

3. Coachingsessies

Een coachingssessie duurt ongeveer een uur.
In dit uur maak ik gebruik van verschillende technieken en methoden. Omdat elk kind anders is ga ik op zoek naar een techniek of methode die het beste bij jullie kind past.

4. Evaluatie momenten

Na zes sessies met het kind heb ik met jullie een evaluatie moment. Tijdens dit gesprek kijken we of de hulpvraag nog passend is en wat jullie als ouders aan jullie kind merken. Ook geef ik eventueel tools en oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Het ontmoetingsgesprek vindt bij jullie thuis plaats. De overige sessies kunnen op elk gewenste plek worden gegeven. Als jullie kind het spannend vindt om ergens naar toe te gaan kan ik bij jullie thuis komen. Ook is het mogelijk om, in overleg met de school van jullie kind, de coaching in een rustige ruimte op school te laten plaatsvinden. Op dit moment geeft ik de coaching nog bij mij thuis in de woonkamer en keuken. Vanaf de lente in 2020 heb ik een praktijkruimte aan huis in Aartswoud voor de coaching. Soms zoeken we een andere ruimte omdat daar materiaal staat dat we willen gebruiken. Ook kunnen we naar buiten gaan en de natuur gebruiken als coachingsruimte.

Neem gerust contact met mij op of stuur een email naar info@hetkindercoachhuis.nl

Het Kindercoachhuis, de bakfiets beplakt, emotiekaarten en het spel superheld.