Werkwijze

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens het telefonisch kennismakingsgesprek kun je vertellen wat er speelt. Samen kijken we dan of het klikt en of mijn werkwijze bij jullie past. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. 

2. Intake

Als het klikt en jullie willen verdere begeleiding van Het Kindercoachhuis maken we een afspraak voor een intake gesprek.
De intake vindt bij jullie thuis plaats. Voorafgaande het gesprek krijgen jullie een intakeformulier toegestuurd. Deze dienen jullie minimaal 48 uur voor het gesprek terug te sturen.

Ik zou het leuk vinden om ergens tijdens het intake gesprek kennis te mogen maken met jullie kind. Jullie kind zit echter niet bij het gehele gesprek.

3. Coachingsessies

Een coachingssessie duurt ongeveer een uur.
In dit uur maak ik gebruik van verschillende technieken en methoden. Omdat elk kind anders is ga ik op zoek naar een techniek of methode die het beste bij jullie kind past.

4. Evaluatie momenten

Na elke vier à vijf sessies met het kind heb ik met jullie een evaluatie moment. Tijdens dit gesprek kijken we of de hulpvraag nog passend is en wat jullie als ouders aan jullie kind merken. Ook geef ik eventueel tools en oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Het Intakegesprek vindt bij jullie thuis plaats. De overige sessies kunnen op elk gewenste plek worden gegeven. Als jullie kind het spannend vindt om ergens naar toe te gaan kan ik bij jullie thuis komen. Ook is het mogelijk om, in overleg met de school van jullie kind, de coaching in een rustige ruimte op school te laten plaatsvinden. Op dit moment geeft ik de coaching nog bij mij thuis in de woonkamer en keuken. Soms zoeken we een andere ruimte omdat daar materiaal staat dat we willen gebruiken. Ook kunnen we naar buiten gaan en de natuur gebruiken als coachingsruimte.